Zaawansowany forumowicz
właśnie jakie propozycje obiadowe?
ja gotuję na razie wywar i waham się między krupnikiem a jarzynową
Offline
Doświadczony forumowicz
Anka, jutro jadę z córką zaraz po pracy na rezonans magnet. do Bydgoszczy, więc gotuje syn - będzie ogórkowa i naleśniki
Offline
Doświadczony forumowicz
u mnie obiad u teściowej w koncu dzień babci
Offline
Doświadczony forumowicz
yyy a ja miałam fasolówe ugotowac ale nie miałam czasu kurde po południu,siedziałam na lapku i obczajałam forum musze coś z lotu wykombinowac
Offline
Doświadczony forumowicz
U mnie dziś było na szybkiego,wątróbka z serduszkami i cebulką smażone.
A popołudniu herbata z ciastami i ciastkami 000672828 th_0girlcupcake
Offline
Doświadczony forumowicz
Lenka dzięki juz wiem co zrobie wątróbeczka
Offline
Doświadczony forumowicz
Gosiu no i fajnie,kiedy czasu brak,to taka wątróbeczka ratuje kucharkę,szybko i smacznie
Offline
Zaawansowany forumowicz
ja wątróbke miałam poniedziałek wtorek miałam ochotę na kurzęcą ale była po 8 a wieprzowa była po 2,60
Offline
Doświadczony forumowicz
Negra2009 napisał:
ja wątróbke miałam poniedziałek wtorek miałam ochotę na kurzęcą ale była po 8 a wieprzowa była po 2,60
Anka, jak smażysz wątrobę wieprzową? Mnie ostatnio ( jakiś czas temu) wyszła twarda jak podeszwa , więc kupuję tylko drobiową. Cena wieprzowej naprawdę zachęca, ale kucharka chyba ze mnie marna...
Offline
Zaawansowany forumowicz
wątróbka generalnie pryska jak cholera, ja nie obtaczam w mące kroję na mniejsze kawałki,wkładam na rozgrzany tłuszcz i żeby nie mieć ufajdolonej całej kuchni przykrywam pokrywką i smażę zmiejszam ogień przewracam smażę z 2 strony solę po smażeniu jak ci wyjdzie za twarda możesz zalać wodą i zrobić wątróbkę w sosie
Offline
Doświadczony forumowicz
Agata jeśli będziesz smażyć bardzo długo wątrobę wieprzową,to faktycznie będzie z niej 'podeszwa",ona powinna krótko się smażyć nie więcej niż 7-10 minut w zależności od kowałków.I tak jak Negra piszę,pod przykrywką,żeby po prostu faktycznie nie pryskała gorącym tłuszczem i żeby jednocześnie do srodka przepiekła się,nie była krwista.
Ja jeszcze z wątroby wiepszowej robie placuszki,są oni bardziej puszyste niż z kurzej. Robi się,to tak jak placki ziemniaczane,tylko że zamiast ziemniaków,wątroba czy wątróbka. Podawać można ze śmietaną.
Tak to wygląda.
Ostatnio edytowany przez Lotos (2015-01-22 11:56:58)
Offline
Doświadczony forumowicz
Lenka ja wczoraj tak jak mówiłam zrobiłam też wątróbkę tylko drobiowa z cebulką i majerankiem i też przykrywam bo strzela jak diabli
Offline